Våren lurar under snötäcket

De är fjorton minusgrader och tjock knarrande snö, men ändå är våren på gång. Det tydligaste vårtecknet är kanske att vi har ett nytt terminsprogram!

Kan man egentligen odla när man bor i en stad? Varför ska man göra det och vilka är vinsterna för en själv och miljön? Med dessa frågor inleder vi våren, då Christina Schaffer från Stockholms Universitet föreläser om stadsodling. Detta gör hon i samband med vårt årsmöte, som äger rum den 21 mars kl 19-21 i Hagasalen i Åbybergskyrkan. Mer information om årsmötet kommer inom kort.

Vi fortsätter våren genom att byta kläder med varandra och är man barn så kan man pyssla med Natursnokarna i Kulturhuset. Sedan besöker vi det vackra naturreservatet Angarn och till sist åker vi till Grävelsta gård och fikar och tittar på arbetet med återställande av naturbetesmarker.

Visst låter det kul? Välkomna till våren med Vallentuna naturskyddsförening!